Monday 12 October 2009

Apstākļi un iespējas

Par pašu Eiropas Komisijas darbu neko daudz patiesībā nevaru stāstīt, jo tur pastāv tāds kā klusēšanas zvērests jeb, precīzāk, viss, kas tiek publicēts saistībā ar iestādes darbu pirms tam ir jāsaskaņo ar atbildīgajām personām (šķiet, ka tos var saukt pat par cenzoriem, bet varbūt arī nē). Tāpēc par pašu darbu tā mazāk, bet par notikumiem un vēl šo to varu šeit pastāstīt.
Tātad futbolu spēlēt neviens negrib. :)
Bet vispār esmu iesaistījies šī iesaukuma praktikantu sporta apakškomitejas darbā. Iesaistījies gan esmu nosacīti, jo neviena tikšanās vēl nav bijusi, bet uz lielās A4 lapas, uz kuras bija vēl divu praktikantu vārdi, uzskribelēju arī savu vārdu. Mērķis ir organizēt sporta pasākumus, lai būtu iespēja visiem kopā vai daļējā sastāvā izkustināt locītavas un labi pavadīt laiku. Cerams, ka pirmajā sanāksmē radīsies kādas idejas un ka vienīgā sportošana nebūs sacensības par to, kurš pirmais līdz ēstuvei.
Ja jau par ēšanu ieminējos, tad man ir sensacionāli jaunumi. Šodien Linda otro reizi ēda zivi, jo atkal nodomāja, ka tā būs kaut kāda fileja. Šoreiz viņai pārāk negaršoja. Kopumā ēdnīcā var paēst labi, un praktikantiem ir atlaides, ja ņem dienas ēdienu. Svarīgākais (sports un ēdiens) ir pieminēts. Kas vēl? Protams, ir iespēja atsvaidzināt savas vācu valodas zināšanas un jo īpaši brīvdienu rītos, kad Lindai ir iespēja ilgi pagulēt (līdz kādiem 12 :D ).
Vācu kanālu te ir daudz, un pēc tam ir grūti atcerēties vārdus angļu valodā, jo pa galvu jaucās visādi tur "studieren" un "machen". Bet tas jau tikai labi. Ja pietiks apņēmības, tad aiziešu līdz Komisijas mācību centram (Learning Centre), kas atrodas tajā pašā ēkā, un paskatīšos, kādas tur iespējas apgūt citas valodas. Piedzīvojumi ar kolēģiem vēl nav bijuši, lēnām aprodu ar sistēmām un kārtību, un cerams, ka drīz jau apradīšu ar tulkošanas specifiku. Nu re, pat izteicieni kļūst institucionāli :)
Tas šīm vakaram arī viss.

4 comments:

Anonymous 23 October 2009 at 16:07  

:-)) haha, pasaki vēl, ka Linda nu ēd arī sēnes!

Unknown 30 October 2009 at 19:10  

Šķiet, ka luksemburgiešu valoda ir diezgan līdzīga vācu valodai? :) Kā tur vispār ir ar vācu valodu? Vajadzētu gan pierobežā saprast... Es, protams, savā pāris stundu Luksemburgas apmeklējumā veiksmīgi 'izgrozījos' ar savu vācu valodu.

Kristaps 1 November 2009 at 22:42  

Nē, sēnes Linda vēl nav ēdusi. Vismaz neesmu pamanījis. Varbūt glabā istabā zem spilvena un ēd pa kluso, lai es nevarētu par to pastāstīt citiem.

Kristaps 1 November 2009 at 22:44  

Vācu valodu saprot liela daļa cilvēku. Vienīgie, kas nesaprot, varētu būt tie, kas brauc strādāt uz Luksemburgu no Francijas (galvenokārt strādā veikalos un citās bieži apmeklētās vietās).

Mūs lasa:

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Karjat Resorts

Back to TOP